Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων2019-01-09T15:02:32+00:00

Ενδιαφερόμαστε για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και ιδιαίτερα για τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν. Η παρούσα πολιτική περιλαμβάνει τους τρόπους με τους οποίο συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε ή ενδεχομένως γνωστοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Παρακάτω θα βρείτε περιγραφή των σχετικών σας δικαιωμάτων, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Η ROTEX δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει μόνο για τους σαφώς αναφερόμενους στην παρούσα σκοπούς, διασφαλίζοντας παράλληλα την απρόσκοπτη άσκηση των σχετικών δικαιωμάτων σας.

 

Πληροφορίες που συλλέγουμε

«Προσωπικά Δεδομένα» είναι κάθε πληροφορία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση ενός φυσικού προσώπου. Η ROTEX συλλέγει τέτοιες πληροφορίες όταν χρησιμοποιείτε, ή αλληλεπιδράτε με αυτήν μέσω της ιστοσελίδας μας. Συγκεκριμένα:

  • Εάν είστε επισκέπτης της ιστοσελίδας

Μέσω  φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα και προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τυχόν αιτήματα, διευκρινιστικές ερωτήσεις ή ακόμη και ενημέρωση περί προσφορών και νέα που αφορούν την ROTEX, θα σας ζητηθεί όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο (προαιρετικά), τόπος διαμονής και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Ακόμη, κατά τη πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα ενδέχεται να σας ζητηθεί η υποβολή προσωπικών σας πληροφοριών προκειμένου να επωφεληθείτε ορισμένων υπηρεσιών/ παροχών μας. Για παράδειγμα, όταν παρέχετε την συγκατάθεσή σας για άμεσες προωθητικές ενέργειες, όπως είναι η λήψη διαφημιστικού υλικού/διαφημίσεων, όπως φυλλάδια, προσκλήσεις, ενημερωτικά δελτία (newsletter), μέσω ταχυδρομείου, e-mail, τηλέφωνο, φαξ, SMS, MMS και άλλα παρόμοια μέσα και νέα σχετικά με τα προϊόντα μας.

Περαιτέρω, κατά την αλληλεπίδρασή σας με την ιστοσελίδα μας, ορισμένα δεδομένα συλλέγονται αυτόματα από τη συσκευή σας ή το πρόγραμμα διαδικτυακής περιήγησης που χρησιμοποιείτε («cookies»).  Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πώς χρησιμοποιούμε τα «cookies» και τις επιλογές σας, παρακαλώ πατήστε εδώ.

  • Εάν είστε προμηθευτής μας, παρακαλώ πατήστε εδώ.
  • Εάν είστε πελάτης ή υποψήφιος πελάτης.

Tα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία επεξεργάζεται η ROTEX είναι τα εξής: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, ΔΟΥ, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, αριθμός σταθερού τηλεφώνου, αριθμός κινητού τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Η ROTEX συλλέγει τα ως άνω δεδομένα όταν της τα παρέχετε μέσω σύναψης σύμβασης και της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας.

 

Πληροφορίες που αφορούν ανηλίκους

 Η ιστοσελίδα και οι υπηρεσίες μας δεν προορίζονται για χρήση από ανήλικους κάτω των 16 ετών. Η ROTEX δεν συλλέγει Προσωπικά Δεδομένα ανηλίκων κάτω των 16 ετών χωρίς την συγκατάθεση από γονέα ή κηδεμόνα. Σε κάθε περίπτωση η ROTEX διαγράφει κάθε προσωπικό δεδομένο ανηλίκου κάτω των 13 ετών. Εάν είστε γονέας ή κηδεμόνας τέκνου νεότερου των 13 ετών και ανησυχείτε πως το τέκνο σας μπορεί να μας έχει παράσχει προσωπικά του δεδομένα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 797401

 

Γιατί χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα;

Χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας προκειμένου:

  • Nα επικοινωνήσουμε με όλες τις πιθανές κατηγορίες υποκειμένων για εξυπηρέτηση αιτημάτων και παροχή διευκρινίσεων ή ενημέρωση για προσφορές και νέα που αφορούν την ROTEX.
  • Να συνάψουμε σύμβαση πώλησης των προϊόντων μας.
  • Να διεκπεραιώσουμε παράπονα των πελατών μας.
  • Να εκδώσουμε τιμολόγια πελατών για την πώληση των προϊόντων μας
  • Να διενεργήσουμε προωθητικές ενέργειες.
  • Να επιδιώξουμε την εξόφληση τιμολογίων.
  • Να αξιολογήσουμε υποψήφιους εργαζομένους.
  • Να βελτιώνουμε και να διατηρούμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
  • Να σας στέλνουμε προωθητική επικοινωνία, πληροφορίες ή υλικό που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, στο πλαίσιο διαφήμισης και προώθησης προϊόντων μας.
  • Να συλλέγουμε στατιστικά στοιχεία για την επισκεψιμότητα της σελίδας.
  • Να προβαίνουμε σε ανίχνευση, πρόληψη και αντιμετώπιση απάτης ή λοιπών παράνομων δραστηριοτήτων.
  • Για τη προστασία δικαιωμάτων, περιουσιακών στοιχείων δικών μας ή τρίτων.
  • Να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα προωθητικών ενεργειών μας.
  • Να διατηρούμε (μέσω επικαιροποιήσεων) την λίστα επαφών μας.
  • Άλλοι σκοποί: μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας με άλλους τρόπους. Στη περίπτωση αυτή θα παρέχουμε ειδικές ειδοποιήσεις προς ενημέρωσής σας όταν συλλέγουμε τα δεδομένα, ενώ θα εξασφαλίζουμε προ της επεξεργασίας την συγκατάθεσή σας, όπου αυτή απαιτείται.

 

Για την πραγμάτωση του σκοπών αυτών θα προβούμε στη συλλογή και εν γένει επεξεργασία μόνο όσων δεδομένων είναι συμβατά με τον σκοπό της επεξεργασίας.

 

Σε ποιους διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε, δύνανται να διαβιβάζονται σε τρίτους. Ειδικότερα:

  • Σε τραπεζικά ιδρύματα
  • Σε οποιαδήποτε αρμόδια εποπτική, δημόσια ή δικαστική αρχή, εφόσον αυτό επιβάλλεται από το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ή από δικαστική απόφαση.
  • Σε μεταφορική εταιρεία.
  • Σε λοιπούς τρίτους εξωτερικούς συνεργάτες μας που εκτελούν επεξεργασίες για λογαριασμό μας και δεσμεύονται όπως και εμείς για αντίστοιχο επίπεδο προστασίας των δεδομένων σας όπως δικηγορικές εταιρείες, οικονομικοί σύμβουλοι-λογιστές κλπ.

Δεν γνωστοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτα μέρη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρες όπου δεν υπάρχει κατάλληλο καθεστώς προστασίας δεδομένων. Ωστόσο, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μεταφορά δεδομένων, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα σας αντιμετωπίζονται με ασφάλεια.

 

Υπηρεσίες τρίτων μερών που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τις δικές μας υπηρεσίες

Ενδέχεται εντός της Ιστοσελίδας μας, να προσφέρεται η δυνατότητα διαμοιρασμού (share) σε Κοινωνικά Δίκτυα και άλλα συναφή εργαλεία που σας επιτρέπουν να μοιραστείτε τις δράσεις σας εντός της Ιστοσελίδας με άλλες εφαρμογές, μηχανές αναζήτησης,  ιστοσελίδες ή μαζικά μέσα ενημέρωσης, και το αντίστροφο. Η χρήση τέτοιων χαρακτηριστικών επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών με τους φίλους σας ή το γενικό κοινό, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχετε καθορίσει στο προσωπικό σας προφίλ. Η χρήση αυτών των πληροφοριών, τις οποίες παρέχετε εσείς σε αυτά τα τρίτα μέρη, διέπεται από τις Πολιτικές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εκείνων των μερών και όχι από  την δική μας Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η ROTEX δεν ευθύνεται για τις Πολιτικές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αυτών των τρίτων μερών ή για την συμμόρφωσή τους σε αυτές.

Παρακαλούμε ανατρέξτε στις πολιτικές απορρήτου αυτών των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς χειρίζονται τα δεδομένα σας. Η παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, δεν ισχύει όσον αφορά στην πρόσβαση του χρήστη σε άλλες ιστοσελίδες.

 

Νομικές βάσεις για επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων  

Η ROTEX στηρίζεται σε τέσσερις νομικές βάσεις όταν επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

  • Εκτέλεση συμβάσεως: όταν η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας που προκύπτουν από τη σύμβαση.
  • Έννομη υποχρέωση: όταν υποχρεούμαστε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, ώστε να συμμορφωθούμε με μία έννομη υποχρέωση, όπως να τηρούμε αρχεία για φορολογικούς σκοπούς είτε να παρέχουμε πληροφορίες σε ένα δημόσιο φορέα ή αρχή επιβολής του νόμου.
  • Έννομο συμφέρον: ενδέχεται να επεξεργαστούμε δεδομένα σχετικά με εσάς, όταν έχουμε έννομο συμφέρον κατά την εκτέλεση μίας  σύννομης δραστηριότητας,  έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την συνέχεια της δραστηριότητας αυτής, αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει τα συμφέροντα σας, είτε
  • Η συναίνεση σας: ενδέχεται περιστασιακά να σας ζητήσουμε ειδική άδεια να επεξεργαστούμε κάποια προσωπικά σας δεδομένα, και η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων θα γίνει μόνο με αυτόν τον τρόπο, εάν συμφωνήσετε προς αυτό. Μπορείτε να αποσύρετε την συναίνεση σας οποτεδήποτε, χωρίς αναδρομικό αποτέλεσμα, επικοινωνώντας με την ROTEX στο 2310797401

 

Τα δικαιώματά σας

Τα δικαιώματα σας σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων) είναι τα εξής:

  • Δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα που επεξεργαζόμαστε.
  • Δικαίωμα διόρθωσης ελλιπών ή ανακριβών σας δεδομένων που διατηρεί η ROTEX.
  • Δικαίωμα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων.
  • Δικαίωμα περιορισμού της Επεξεργασίας των δεδομένων.
  • Δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων σε εσάς ή σε τρίτους. Μπορείτε να λαμβάνετε, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και να τα διαβιβάζετε, υπό τις νόμιμες προϋποθέσεις, σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας αρκεί αυτό να μην επηρεάζει  δυσμενώς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων (μόνο για αυτοματοποιημένη επεξεργασία  πληροφοριών τις οποίες μας παρείχατε με τη συγκατάθεσή σας ή για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης.)
  • Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, ανά πάσα στιγμή. Η ROTEX δύναται να μην ικανοποιήσει το εν λόγω δικαίωμά σας, εφόσον καταδείξει επιτακτικούς και νόμιμους λόγους επεξεργασίας που υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • Δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε περίπτωση που κρίνετε ότι τα δεδομένα σας υφίστανται μη νόμιμη επεξεργασία.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, καθώς και για την άσκηση των ως άνω δικαιωμάτων παρακαλώ απευθυνθείτε εγγράφως στη διεύθυνση της εταιρείας μας ΒΙ.ΠΕ.Θ. Τ.Κ. 570 22, Σίνδος Θεσσαλονίκη, Ελλάδα,  ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@rotex.gr Κατά κανόνα, το αίτημά σας θα ικανοποιείται, εντός μηνός από την παραλαβή του. Οι πληροφορίες, κάθε ανακοίνωση καθώς και όλες οι ενέργειες που αναλαμβάνονται κατά τα άρθρα 15 έως 22 και 34 GDPR, παρέχονται δωρεάν.

 

Ασφάλεια και Διατήρηση των Προσωπικών σας δεδομένων

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τους σκοπούς της επεξεργασίας των δεδομένων, ήτοι όσο διαρκεί η μεταξύ μας σύμβαση, η συναίνεσή σας, οι νομικές μας υποχρεώσεις (όπως η τήρηση για φορολογικούς σκοπούς) και το έννομό μας συμφέρον ανά περίπτωση.

Η διαδικασία επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων διεξάγεται με τρόπο που να διασφαλίζεται το απόρρητο αυτής. Η ROTEX εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας των δεδομένων σας έναντι των κινδύνων από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας. Ωστόσο, κανένα σύστημα πληροφοριών δεν είναι 100% ασφαλές. Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων σας.

Τα δεδομένα που μας παρέχετε προστατεύονται με κατάλληλες τεχνικές ασφάλειας πληροφοριών για την εξασφάλιση τόσο της ασφαλούς μεταφοράς τους μέσω του διαδικτύου, όσο της ασφαλούς αποθήκευσης σε Πληροφοριακά Συστήματα.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλα τα τρίτα μέρη που ενδέχεται να τύχουν λήψης προσωπικών σας δεδομένων, να διαθέτουν τα κατάλληλα μέτρα τεχνικής και επιχειρησιακής ασφάλειας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ελλάδας και της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων.

 

Ειδικές Κατηγορίες Δεδομένων

Σας ζητούμε να μην μας αποκαλύπτετε μέσω e-mail ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα. Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αυτής της κατηγορίας δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τους σκοπούς της επεξεργασίας, όπως αυτοί ορίζονται παραπάνω.

 

Ενημέρωση της παρούσας πολιτικής

Η τελευταία ενημέρωση της παρούσας πολιτικής πραγματοποιήθηκε στις 01/2019.

  • Σας ενημερώνουμε ότι αυτή η πολιτική ενδέχεται να αλλάξει κατά περιόδους. Εφόσον αποφασίσουμε να αλλάξουμε την πολιτική μας θα σας ειδοποιήσουμε μέσω ειδοποιήσεων που θα εμφανίζονται στο site μας.
  • Εφόσον αποφασίσουμε να διαφοροποιήσουμε ουσιωδώς την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, θα λάβετε προηγούμενη ενημέρωση, ή όπου απαιτείται θα ζητηθεί η συγκατάθεσή σας πριν την εφαρμογή της νέας πολιτικής.

 

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο αναφορικά με την παρούσα πολιτική μας, καθώς και τις πρακτικές που ακολουθούμε, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@rotex.gr